"Mig og de andre", bog

"Mig og de andre", bog

250,00 DKK


Model/Varenr.: M24-merchandise
stk.

I 69 små anekdotiske rim og flotte malerier, møder man et væld af karakterer, der alle har rod i i Leifs finurlige og farverige univers. Her finder skæve figurer fra hele hans liv - og man forstår hurtigt, at de bedste historier opstår i billeder og de bedste billeder opstår ud af historier.

Bogen er flot illustreret med gengivelse af alle 69 malerier i farver - for såvel voksne som børn.

Benny Andersen skrev i forordet til Leif Sylvesters billedbog med ord "Mig og de andre"
Inden jeg blev præsenteret for dette værk, opfattede jeg Leif Sylvester som en af vores mest originale, umiskendelige kolorister.

Men da jeg fordybede mig i de tilsvarende vers fra hans barndom- og unddom, blev jeg noget overrasket over at han også kunne rime! Samtidig følte jeg mig ret beslægtet med hans finurlige og naturlige brug af humor med mørk kant.

Mens jeg arbejdede med stoffet, viste jeg min kære kone Elisabeth, nogle af tegningerne og versene. Som det er hændt så ofte tidligere, reagerede hun ud fra eget synspunkt:
- Jeg syntes de minder en hel del om Halfdan Rasmussens TOSSERIER! Det varede lidt før jeg fik underlæben på plads igen og måtte give hende ret.

Leif Sylvester er jo noget for sig,
men han er squ også noget for mig.

Benny Andersen

Leif Sylvester Petersen (f. 1940) er kunstner, billedhugger, musiker, sanger, tekstforfatter, skuespiller og oprindelig kendt som den ene halvdel af gadegøglerne Clausen og Petersen. Leif Sylvester har udstillet sine malerier i en lang række lande og bl.a. modtaget Statens Kunstfonds Arbejdslegat, PH prisen og LO prisen.